Cambridge IELTS 16 Test 2

Reading

Reading Passage 1: The White Horse of Uffington, Solution with Answer Key

The White Horse of Uffington

IELTS Cambridge 16, Test 2, Academic Reading Module, Reading Passage 1

Cambridge IELTS 16, Test 2: Reading Passage 1 – The White Horse of Uffington  with Answer Key. Here we will discuss pros and cons of all the questions of the passage with step by step Solution included Tips and Strategies.

Questions 1-8 Do the following statements agree with the information

** Tips: How To Solve True, False Not Given in IELTS Reading?

1.Most geoglyphs in England are located in a particular area of the country.
Answer: TRUE

– First paragraph, second line. “There are 56 hill figures scattered around England, with the vast majority on the chalk downlands of the
country’s southern counties.” Here, the writer said that there are 56 hill figures in England, and the vast (great quantity) number of these are
located at a particular place (southern counties). The question statement matches the information given in the passage.

Hence, the answer is TRUE. Geoglyphs = Hill figures.

2. There are more geoglyphs in the shape of a horse than any other creature.
Answer: NOT GIVEN

– There is no such information given in the passage. There is some information about the shapes of the geoglyphs in the first
paragraph’s third line (The figures include giants, horses…), but no such information is given whether more geoglyphs are in the shape of a
horse or not. Hence, the answer is NOT GIVEN.

3. A recent dating of the Uffington White Horse indicates that people were mistaken about its age.
Answer: TRUE

– Second paragraph, second line. “The White Horse has recently been re-dated and shown to be even older than its previously assigned
ancient pre-Roman Iron Age date.” Here, re-dated means that it was dated again, and shown is a synonym to indicate. The writer said that redating the White horse shows it is older than its previously assigned age. It means people were mistaken about its age. Hence, the answer is TRUE.

4. Historians have come to an agreement about the origins of the Long Man of Wilmington

Answer: FALSE

– Second paragraph, third line. “More controversial is the date of the enigmatic Long Man of Wilmington is Sussex. While many
historians are convinced the figure is prehistoric, others believe that it was the work of an artistic monk from a nearby priory and was created
between the 11 and 15 centuries.”
Agreement means they agree to the same thing. In the passage, it is given that historians have different viewpoints related to the origin of
Long Man of Wilmington. Hence, they have different views, and the answer is FALSE.

5. Geoglyphs were created by people placing white chalk on the hillside.
Answer: FALSE

– Third paragraph, first line. “The method of cutting these huge figures was simply to remove the overlying grass to reveal the gleaming
white chalk below.” As per paragraph’s information, geoglyphs were created by removing grass to uncover already present chalk blow. But the question says that people were using chalk to make them. Thus, the answer is FALSE.
Gleaming = of a smooth surface reflecting light.

6. Many geoglyphs in England are no longer visible.
Answer: TRUE

– Third paragraph, fourth line to 6 line. “One reason that the vast majority of hill figures have disappeared is that……….” Here, the
writer discussed the reason for disappearance of hill figures. Hence, the answer is TRUE. Disappearance = not visible.

7. The shape of some geoglyphs has been altered over time.
Answer: TRUE

– In 3rd paragraph, 6th line. “Furthermore, Over hundreds of years the outline the outlines would sometimes change….” The writer said
that “people not always cutting in exactly the same place, thus creating a different shape from the original geoglyph”. Hence, the answer is
TRUE
Altered = Changed

8. The fame of the Uffington White Horse is due to its size

Answer: NOT GIVEN

– Although the writer talked about Uffington White Horse in 4 paragraph, nothing is said about its fame. Hence, the answer is NOT GIVEN.

Questions 9-13 Complete the Summary below.

** Tips: How To Solve Completing Summaries with and without a Wordlist in IELTS Reading Module?

The Uffington White Horse

9. near an ancient road known as the ……….
Answer: Ridgeway

– Fourth paragraph, third line. “The horse is situated 2.5 km from Uffington village on a steep slope close to the Late Bronze Age (c.
7 century BCE) hillfort of Uffington Castle and below the Ridgeway, a long-distance Neolithic track.” The track is similar to the road. Here, the
Neolithic track is an ancient road. Hence, ridgeway is the answer.

10. first reference to White Horse Hill appears in ………. from the 1070s
Answer: documents

– Sixth paragraph, first line. “The earliest evidence of a horse at Uffington is from the 1070s CE when ‘White Horse Hill’ is
mentioned in documents from the nearby….”
Earliest = First. Mention = Reference.

11. according to analysis of the surrounding ………., the Horse is Late Bronze Age / Early Iron Age
Answer: soil

– Seventh paragraph, first line. “However,… testing was carried out…..on soil from two of the lower layers of the horse’s body, and from
another cut near the base. The result was a date for the horse’s construction…….. a Late Bronze Age or Early Iron Age origin.”
In this paragraph, the writer explained that the testing done on soil near the horse provided the date of the horse’s construction.

12. was a representation of goddess Epona – associated with protection of horses and ……….

Answer: fertility

– Eighth paragraph, fourth line. “Some researchers see the horse as representing the Celtic horse goddess Epona, who was worshipped
as a protector of horses, and her associations with fertility.” Hence, goddess Epona was associated with fertility and the protection of horses.

13. was a representation of a Welsh goddess called ……….
Answer: Rhiannon

– Eighth paragraph, ninth line. “It is possible that the carving represents a goddess in native mythology, such as Rhiannon, described
in later Welsh mythology as a beautiful woman dressed in gold and riding a white horse.”
Here, the writer said that the carving represents a goddess (Welsh goddess) like Rhiannon. Hence, the answer is Rhiannon.

Passage 2: I Contain Multitudes, Solution with Answer Key

I Contain Multitudes

IELTS Cambridge 16, Test 2, Academic Reading Module, Reading Passage 2

Questions 14-16 Choose the correct letter, ABC or D. (Multiple Choice)

** Tips: How To Solve Multiple Choice Questions in IELTS Reading Module

14. What point does the writer make about microbes in the first paragraph?
Answer: D

– They will continue to exist for longer than the human race. First paragraph’s first line. “Microbes, most of them bacteria, have populated
this planet since long before animal life developed and they will outlive us.” Here, the writer says that the microbes will outlive us. Outlive =
live longer than.

15. In the second paragraph, the writer is impressed by the fact that
Answer: C

– the average individual has more microbial cells than human ones. Second paragraph, third line. “What is amazing is that while the number
of human cells in the average person is about 30 trillion, the number of microbial ones is higher – about 39 trillion.” From this line, it is clear that humans have more microbial cells (39 trillion) than human cells (30 trillion).

16. What is the writer doing in the fifth paragraph?
Answer: A

– explaining how a discovery was made Fifth paragraph, third line. “Using microscopes of his own design that could magnify up to 270 times,
he examined a drop of water from a nearby lake and found it teeming with tiny creatures he called ‘animalcules’.” Here, the writer briey tells
about a discovery (how animalcules were discovered).

Questions 17-20. Complete the summary using the list of words, A-H, below.

** Tips: How To Solve Completing Summaries with and without a Wordlist in IELTS Reading Module?

We should be more tolerant of microbes.

17. Many have a beneficial effect, and only a relatively small number lead to ………. .
Answer: G

– Sixth paragraph, first line. “Yong’s book is in many ways a plea for microbial tolerance, pointing out that while fewer than one hundred
species of bacteria bring disease, many thousands more play a vital role in maintaining our health.” Here, it is said that many thousands of
microbial play an important (vital) role in maintaining our health, and less than one hundred cause disease. Disease = illness. Hence, the
answer is G.

18. In fact, we should accept that our relationship with microbes is one based on ………. .
Answer: B

– Sixth paragraph, sixth line. “Instead we should realize we have a symbiotic relationship, that can be mutually beneficial or mutually
destructive.” The writer said that we have a symbiotic relationship with bacteria. Symbiotic (symbiosis) means interaction between two
different organisms to the advantage of both. It is similar to partnership (word given in the box). Hence, the answer is B.

19. Our poor ………., our overuse of antibiotics,
Answer: H

– Seventh paragraph, fifth line. “Our obsession with hygiene, our overuse of antibiotics and our unhealthy, low-fiber diets are disrupting the
bacterial balance…..” The writer said that we have unhealthy and low-fiber diets (poor diets). Diet = nutrition (word given in the box). Hence the answer is H.

20. and our excessive focus on ………. are upsetting the bacterial balance
Answer: E

– Seventh paragraph, fifth line. “Our obsession with hygiene, our overuse of antibiotics and our unhealthy, low-fiber diets are disrupting the
bacterial balance…..” Obsession = Excessive focus. Hygiene = cleanliness (word given in the box). Hence, the answer is E.

Questions 21-26 Do the following statements agree with the claims of the writer in Reading Passage 2?

YES / NO / NOT GIVEN

** Tips: How To Solve Yes No Not Given Question in IELTS Reading Module?

21. It is possible that using antibacterial products in the home fails to have the desired effect.
Answer: YES

– Eighth paragraph, first line. “There are studies indicating that the excessive use of household detergents and antibacterial products
actually destroys the microbes that normally keep the more dangerous germs at bay.” Here, it is given that the excess use of antibacterial
products fails because they kill those bacteria that keep more dangerous bacteria away from us. It means antibacterial products kill beneficial bacteria instead of dangerous ones, which we actually want to kill. Hence, the answer is YES.

22. It is a good idea to ensure that children come into contact with as few bacteria as possible.
Answer: NO

– Eighth paragraph, third line. “Other studies show that keeping a dog as a pet gives children early exposure to a diverse range of bacteria,
which may help protect them against allergies later.” Here, the writer said that it is good to expose children to different bacteria as it protects
them from allergies. Hence, the information in the passage contradicts the statement, and the answer is NO.

23. Yong’s book contains more case studies than are necessary.
Answer: Not Given

– There is no such information given in the passage. There is a reference about Yong’s book and its case studies in the last
paragraph, but there is no information about how many case studies Yong’s book has.

24. The case study about bacteria that prevent squid from being attacked may have limited appeal

Answer: YES

– Last paragraph, first line to 4th line. “Among the less appealing case studies……..Another is about squid that carry luminescent bacteria
….” “Among the less appealing case studies …” Less appeal = limited appeal. Hence, the answer is YES.

25. Efforts to control dengue fever have been surprisingly successful.
Answer: NOT GIVEN

– The writer talk about dengue fever in last paragraph’s 6 & 7 line, but there is no such information about success of dengue
control efforts. Hence, NOT GIVEN.

26. Microbes that reduce the risk of infection have already been put inside the walls of some hospital wards.
Answer: NO

– Last paragraph, eighth line. “In the future, our ability to manipulate microbes means we could construct buildings with useful microbes
built into their wall to fight o infections.” The writer said that we could construct walls with microbes built into them in the future. Thus,
microbes are not already put inside the walls. Hence, the answer is NO.

Reading Passage 3: How to Make Wise Decisions, Solution with Answer Key

How to Make Wise Decisions

IELTS Cambridge 16, Test 2, Academic Reading Module, Reading Passage 3

Questions 27-30. Choose the correct letter, ABC or D. (Multiple Choice)

27. What point does the writer make in the first paragraph?
Answer: B

– A basic assumption about wisdom may be wrong. First paragraph’s first line from end. “Although the truly wise may seem few ……, given
the right context” Here, the writer discussed that wisdom is not something they assumed of; in fact, it is something else. The meaning of the
lines is that wisdom seems to be possessed by a few people (assumption), but in reality, most of us have ability to make wise decision. Hence, the assumption related to wisdom may be wrong.

28. What does Igor Grossmann suggest about the ability to make wise decisions?

Answer: C

– The importance of certain influences on it was underestimated. Second paragraph’s first line. “It appears that experiential, situational, and
cultural factors are even more powerful in shaping wisdom than previously imagined,’ says Associate Professor Igor Grossmann…” Igor
Grossmann said that certain factors are more powerful than previously imagined. Hence, their importance was underestimated.

29. According to the third paragraph, Grossmann claims that the level of wisdom an individual shows
Answer: B

– will be different in different circumstances. Third paragraph’s fifth line. “Some situations are more likely to promote wisdom than others.”
Thus, it is clearly given that wisdom changes according to situation. Situation = circumstance. It is claimed by Grossmann.

30. What is described in the fifth paragraph?
Answer: D

– a recommended strategy that can help people to reason wisely. Fifth paragraph’s 3rd line to the end of this paragraph. “Research suggests
that when……….related to wise decisions.” In these lines, the writer described about a research that suggests that if we see the situation like an observer, then we make judgments more broadly. So the strategy is to act as a third person (observer), not first person to make wise decision.

Questions 31-35. Complete the summary using the list of words, A-J, below.

The characteristics of wise reasoning

31. It is important to have a certain degree of ………. regarding the extent of our knowledge,
Answer: D (modesty)

– Fourth paragraph, second line. “One is intellectual humility or recognition of the limits of our knowledge…” Limit = Extent.
Humility = Modesty. Hence, a certain degree of humility is required

32. and to take into account ………. which may not be the same as our own.
Answer: A (opinion)

– Fourth paragraph’s last line. “along with compromise or integration of different attitudes and beliefs” belief = Opinion. Integration
of different attitudes and belief means we should include different opinions of others.

33. We should also be able to take a broad ………. of any situation.
Answer: C (view)

– Fifth paragraph’s 3rd line. “and another is appreciation of perspectives wider than the issue at hand.” Perspective = view (word given
in the box). Wider = Broad. The meaning of these lines is that we should take wider view of situation.

34. Grossmann also believes that it is better to regard scenarios with ………. .
Answer: F (objectivity)

– Fifth paragraph’s first line to 3rd line, “Grossmann and his colleagues have also found……giving advice to a friend.” To know this
question’s answer, you must know the meaning of “Objectivity”. Objective = of a person or judgment not influenced by personal feelings or
opinions in considering and representing facts. So it is better to regard scenarios with objectivity; it can be done by looking at scenario from a
third-party perspective, as though giving advice to a friend. Therefore, F is the answer.

35. By avoiding the first-person perspective, we focus more on ………. and on other moral ideals, which in turn leads to wiser decision-making.
Answer: G (fairness)

– Fifth paragraph’s 4th line. “when we adopt a third person, ’Observer’ viewpoint we reason more broadly and focus more on
interpersonal and moral ideals such as justice and impartiality.” Impartiality = Fairness. By reading these lines and available options, we find G (Fairness) is the best option that fits in this blank.

Questions 36-40. Do the following statements agree with the information given in Reading Passage 3?

(TRUE / FALSE / NOT GIVEN) 

36. Students participating in the job prospects experiment could choose one of two perspectives to take.
Answer: FALSE

– Seventh paragraph’s 4th line. “Participants in the group assigned………. in the control group.” Participants were assigned with
perspective, not they could choose the role. They could only imagine their career. Hence, FALSE.

37. Participants in the couples experiment were aware that they were taking part in a study about wise reasoning.
Answer: NOT GIVEN

– There is no such information given in the passage. There is a discussion about a study on couples in the eighth paragraph, but
there is no information on whether the couples were aware or not about the experiment.

38. In the couples experiments, the length of the couples’ relationships had an impact on the results.
Answer: NOT GIVEN

– There is no such information given in the passage.

39. In both experiments, the participants who looked at the situation from a more detached viewpoint tended to make wiser decisions.
Answer: TRUE

– Seventh and eighth paragraph’s fourth line. Here, both experiments mean an experiment on students and an experiment on couples.
The fourth line of the seventh paragraph “Participants in the group assigned to the ‘distant observer’ role displayed more wisdom-related
reasoning ….”
Fourth line of the eighth paragraph “Couples in the ‘other’s eyes’ condition were significantly more likely to rely on wise reasoning …” Detached viewpoint = other’s viewpoint = distant observer. Hence, participants who viewed the situation from other’s viewpoints make wiser decisions in both experiments.

40. Grossmann believes that a person’s wisdom is determined by their intelligence to only a very limited extent.

Answer: TRUE

– Last paragraph, first line. “We might associate wisdom with intelligence or particular personality traits, but research shows only a small
positive relationship between wise thinking and crystallized intelligence ….” Small positive relationship = limited extent. Hence, the answer is TRUE.

27   B

28   C

29   B

30   D

31   D

32   A

33   C

34   F

35   G

36   FALSE

37   NOT GIVEN

38   NOT GIVEN

39   TRUE

40   TRUE

CAMBRIDGE IELTS 17 TEST 3

READING PASSAGE 1: The thylacine Q1. carnivorous keywords: Looked like a dog had series of stripes ate, diet ate an entirely 1 .......................................... diet (2nd paragraph 3rd and 4th line) 1st and 2nd paragraph, 1st  paragraph,resemblance to a...

CAMBRIDGE IELTS 17 TEST 4

PASSAGE 1 Q1 (False) (Many Madagascan forests are being destroyed by attacks from insects.) Madagascar's forests are being converted to agricultural land at a rate of one percent every year. Much of this destruction is fuelled by the cultivation of the country's main...

Cambridge IELTS 16 Test 4

Here we will discuss pros and cons of all the questions of the passage with step by step Solution included Tips and Strategies. Reading Passage 1 –Roman Tunnels IELTS Cambridge 16, Test 4, Academic Reading Module, Reading Passage 1 Questions 1-6. Label the diagrams...

Cambridge IELTS 16 Test 3

Reading Passage 1: Roman Shipbuilding and Navigation, Solution with Answer Key , Reading Passage 1: Roman Shipbuilding and Navigation IELTS Cambridge 16, Test 3, Academic Reading Module Cambridge IELTS 16, Test 3: Reading Passage 1 – Roman Shipbuilding and...

Cambridge IELTS 16 Test 1

Cambridge IELTS 16, Test 1, Reading Passage 1: Why We Need to Protect Bolar Bears, Solution with Answer Key Cambridge IELTS 16, Test 1: Reading Passage 1 – Why We Need to Protect Bolar Bears with Answer Key. Here we will discuss pros and cons of...

Cambridge IELTS 15 Reading Test 4 Answers

PASSAGE 1: THE RETURN OF THE HUARANGO QUESTIONS 1-5: COMPLETE THE NOTES BELOW. 1. Answer: water Key words:  access, deep, surface Paragraph 2 provides information on the role of the huarango tree: “it could reach deep water sources”. So...

You may find interest following article

CAMBRIDGE IELTS 17 TEST 3

READING PASSAGE 1: The thylacine Q1. carnivorous keywords: Looked like a dog had series of stripes ate, diet ate an entirely 1 .......................................... diet (2nd paragraph 3rd and 4th line) 1st and 2nd paragraph, 1st  paragraph,resemblance to a dog. … dark brown stripes over its back, beginning at the rear of the body and extending onto the...

CAMBRIDGE IELTS 17 TEST 4

PASSAGE 1 Q1 (False) (Many Madagascan forests are being destroyed by attacks from insects.) Madagascar's forests are being converted to agricultural land at a rate of one percent every year. Much of this destruction is fuelled by the cultivation of the country's main staple crop: rice. And a key reason for this destruction is that insect pests are destroying vast...

Cambridge IELTS 16 Test 4

Here we will discuss pros and cons of all the questions of the passage with step by step Solution included Tips and Strategies. Reading Passage 1 –Roman Tunnels IELTS Cambridge 16, Test 4, Academic Reading Module, Reading Passage 1 Questions 1-6. Label the diagrams below. The Persian Qanat Method 1. ………………………. to direct the tunnelingAnswer: posts – First...

Cambridge IELTS 16 Test 3

Reading Passage 1: Roman Shipbuilding and Navigation, Solution with Answer Key , Reading Passage 1: Roman Shipbuilding and Navigation IELTS Cambridge 16, Test 3, Academic Reading Module Cambridge IELTS 16, Test 3: Reading Passage 1 – Roman Shipbuilding and Navigation with Answer Key. Here we will discuss pros and cons of all the questions of the...

Cambridge IELTS 16 Test 1

Cambridge IELTS 16, Test 1, Reading Passage 1: Why We Need to Protect Bolar Bears, Solution with Answer Key Cambridge IELTS 16, Test 1: Reading Passage 1 – Why We Need to Protect Bolar Bears with Answer Key. Here we will discuss pros and cons of all the questions of the passage with step by step...

Cambridge IELTS 15 Reading Test 4 Answers

PASSAGE 1: THE RETURN OF THE HUARANGO QUESTIONS 1-5: COMPLETE THE NOTES BELOW. 1. Answer: water Key words:  access, deep, surface Paragraph 2 provides information on the role of the huarango tree: “it could reach deep water sources”. So the answer is ‘water’. access = reach Answer: water. 2. Answer: diet Key words: crucial,...

Cambridge IELTS 15 Reading Test 3 Answers

PASSAGE 1: HENRY MOORE (1898 – 1986 ) QUESTIONS 1-7: DO THE FOLLOWING STATEMENTS AGREE WITH THE INFORMATION GIVEN IN READING PASSAGE 1? 1. Answer: TRUE Key words: leaving school, Moore, did, father, wanted It is mentioned in the first paragraph that “After leaving school, Moore hoped to become a sculptor, but instead he complied with his father’s...

Cambridge IELTS 15 Reading Test 2 Answers 

PASSAGE 1: COULD URBAN ENGINEERS LEARN FROM DANCE ?  QUESTIONS 1- 6: READING PASSAGE 1 HAS SEVEN PARAGRAPHS, A-G. 1. Answer: B Key words: way of using dance, not proposing By using the skimming and scanning technique, we would find that before going into details about how engineers can learn from dance, the author first briefly mentions ways of...

Cambridge IELTS 15 Reading Test 1 Answers

PASSAGE 1: NUTMEG – A VALUABLE SPICE QUESTIONS 1- 4: COMPLETE THE NOTES BELOW.CHOOSE ONE WORD ONLY FROM THE PASSAGE FOR EACH ANSWER.WRITE YOUR ANSWER IN BOXES 1-8 ON YOUR ANSWER SHEET. 1. Answer: oval Key words: leaves, shape Using the scanning skill, we can see that the first paragraph describes the characteristics of the tree in detail, including...

CAMBRIDGE IELTS 14 READING TEST 4 ANSWERS 

PASSAGE 1: THE SECRET OF STAYING YOUNG QUESTIONS 1-8: COMPLETE THE NOTES BELOW. 1. ANSWER: FOUR / 4 Explain– Key words: focused age groups, ants– In paragraph 3, it is stated that “Giraldo focused on ants at four age ranges”,so the answer must be “four/4”. 2. ANSWER: YOUNG Explain– Key words: how well, ants, looked after– The first sentence of...

CAMBRIDGE IELTS 14 READING TEST 3 ANSWERS

PASSAGE 1: THE CONCEPT OF INTELLIGENCE QUESTIONS 1-3: READING PASSAGE 1 HAS SIX PARAGRAPHS, A-F. 1. ANSWER: B Explain ·     Key words: non-scientists, assumptions, intelligence, influence, behavior ·    People‟s behavior towards others‟ intelligence is mentioned in the first sentence of paragraph B: “implicit theories of...

CAMBRIDGE IELTS 14 READING TEST 2 ANSWERS

Cambridge IELTS 14 is the latest IELTS exam preparation.https://draftsbook.com/ will help you to answer all questions in cambridge ielts 14 reading test 2 with detail explanations. PASSAGE 1: ALEXANDER HENDERSON (1831-1913) QUESTIONS 1-8: DO THE FOLLOWING STATEMENTS AGREE WITH THE INFORMATION GIVEN IN READING PASSAGE 1? 1. ANSWER: FALSE Explain Henderson rarely...

Cambridge IELTS 14 Reading Test 1 Answers

Cambridge IELTS 14 is the latest IELTS exam preparation.https://draftsbook.com/ will help you to answer all questions in cambridge ielts 14 reading test 1 with detail explanations. PASSAGE 1: THE IMPORTANCE OF CHILDREN’S PLAY QUESTIONS 1-8: COMPLETE THE NOTES BELOW. 1. ANSWER: CREATIVITY Explain building a “magical kingdom” may help develop … – Key words: magical...

Cambridge IELTS 13 Reading Test 4 Answers 

PASSAGE 1: CUTTY SARK: THE FASTEST SAILING SHIP OF ALL TIME QUESTIONS 1-8: DO THE FOLLOWING STATEMENTS AGREE WITH THE INFORMATION GIVEN IN READING PASSAGE 1? 1. CLIPPERS WERE ORIGINALLY INTENDED TO BE USED AS PASSENGER SHIPS Key words: clippers, originally, passengerAt the beginning of paragraph 2, we find the statement: “The fastest commercial sailing...

 Cambridge IELTS 13 Reading Test 3 Answers

Cambridge IELTS 13 is the latest IELTS exam preparation.https://draftsbook.com/ will help you to answer all questions in cambridge ielts 13 reading test 3 with detail explanations. PASSAGE 1: THE COCONUT PALM QUESTIONS 1-8: COMPLETE THE TABLE BELOW. 1.TRUNK – TIMBER FOR HOUSES AND THE MAKING OF………. Key words: trunk, timber, houses, makingLooking for...

Cambridge IELTS 13 Reading Test 2 Answers

Cambridge IELTS 13 is the latest IELTS exam preparation.https://draftsbook.com/ will help you to answer all questions in cambridge ielts 13 reading test 2 with detail explanations. PASSAGE 1: BRINGING CINNAMON TO EUROPE QUESTIONS 1-9: COMPLETE THE NOTES BELOW.CHOOSE ONE WORD ONLY FROM THE PASSAGE FOR EACH ANSWER. 1. BIBLICAL TIMES: ADDED TO……………...

Cambridge IELTS 13 Reading Test 1 Answers

Cambridge IELTS 13 is the latest IELTS exam preparation.https://draftsbook.com/ will help you to answer all questions in cambridge ielts 13 reading test 1 with detail explanations. QUESTIONS 1-7: COMPLETE THE TABLE BELOW.CHOOSE ONE WORD ONLY FROM THE PASSAGE FOR EACH ANSWER. 1. allowed businesses to………information regularly Key words: businesses,...

CAMBRIDGE IELTS 12 READING TEST 4 ANSWERS

Cambridge IELTS 12 is the latest IELTS exam preparation.https://draftsbook.com/ will help you to answer all questions in cambridge ielts 12 reading test 4 with detail explanations. 1. obsidian Question: Early humans used a material called 1…………. to make the sharp points of their 2…………… Key words: early humans, sharp points In the first paragraph, the author...

CAMBRIDGE IELTS 12 READING TEST 3 ANSWERS

Cambridge IELTS 12 is the latest IELTS exam preparation.https://draftsbook.com/ will help you to answer all questions in cambridge ielts 12 reading test 3 with detail explanations. 1. v Paragraph A The first paragraph is about the inhospitable environment of the Galapagos Islands and explains that “the islands were colonised by one or more tortoises from mainland...

CAMBRIDGE IELTS 12 READING TEST 2 ANSWERS

Cambridge IELTS 12 is the latest IELTS exam preparation.https://draftsbook.com/ will help you to answer all questions in cambridge ielts 12 reading test 2 with detail explanations. 1. A Question: a reference to characteristics that only apply to food production Keywords: characteristics, only, food production We have to find paragraphs which contain information...